Wielkanocne jajka w serowej skorupce

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Jajka są niezastąpionym symbolem Wielkanocy - oto propozycja na jajka w skorupce zarówno na śniadanie jak i do koszyczka.

  • 30 min

Składniki:

  • 9 jajek
    1/2 szklanki mleka
    250 g sera żółtego
    5 łyżek bułki tartej
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ser

Wielkanocne jajka w serowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek włożyć do osolonej wody i ugotować na twardo. Odstawić do ostygnięcia, obrać ze skorupek. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i wymieszać z bułką tartą. Surowe jajko połączyć z mlekiem i szczyptą soli. Ugotowane jajka obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej dwa razy. W dużym rondlu rozgrzać olej, a następnie smażyć jajka na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.

Porady

Jajka można podawać na ciepło i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować