Wątróbka drobiowa z jabłkiem w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelnie dać po łyżce masła i margaryny i usmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
2.Umyć i oczyścić wątróbkę, przełożyć do usmażonej cebuli i obsmażyć z obu stron.
3.Dodać jabłko pokrojone w ósemki i dodać soli, pieprzu oraz 1/4 łyżeczki jarzynki.
Dodać 2 łyżki mąki (posypać po wątróbce) i smażyć, mieszając do zarumienienia mąki.
Zalać wątróbkę przegotowaną wodą (1,5 szklanki) i gotować przez 5 min.
4.Na koniec doprawić do smaku (sól, pieprz, koperek). Odstawić.
Porady
Podawać z ziemkiakami i z ogórkiem kiszonym lub suróką z kapusty kiszonej.
Komentarze