WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM W SOSIE KOPERKOWYM

4.5 (157 ocen)

bardzo dobra i szybka do zrobienia ;)

Składniki:

  • -70 dak wątróbki drobiowej
    -jabłko kwaśne
    -łyżka masła
    -łyżka margaryny
    -1 cebula
    -sól
    -pieprz
    -jarzynka
    -2 łyżki mąki
    -świeży koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa z jabłkiem w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnie dać po łyżce masła i margaryny i usmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
  • 2. Umyć i oczyścić wątróbkę, przełożyć do usmażonej cebuli i obsmażyć z obu stron.
  • 3. Dodać jabłko pokrojone w ósemki i dodać soli, pieprzu oraz 1/4 łyżeczki jarzynki.
    Dodać 2 łyżki mąki (posypać po wątróbce) i smażyć, mieszając do zarumienienia mąki.
    Zalać wątróbkę przegotowaną wodą (1,5 szklanki) i gotować przez 5 min.
  • 4. Na koniec doprawić do smaku (sól, pieprz, koperek). Odstawić.

Porady

Podawać z ziemkiakami i z ogórkiem kiszonym lub suróką z kapusty kiszonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować