Udka faszerowane mielonym i pieczarkami

4.49 (174 ocen)

  • 30 min

Smakowita uczta dla osób ceniących sobie niepowtarzalny i niestandardowy smak w połączeniu z jakością.

  • 30 min

Składniki:

  • -udka z kurczaka - 1 kg (małe)
    -mielone - 30 dag
    -pieczarki - 30 dag
    -cebula - 1 mała
    -świeża pietruszka - 1 pęczek
    -przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
    -pieprz - pół łyżeczki
    -sól - pół łyżeczki
    -jajko - 1
    -bułka tarta -1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka faszerowane mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ
    Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć z cebulą na maśle.
    Wystudzić i dodać do mielonego wraz z posiekaną pietruszką oraz jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem.

    Następnie wydrylować kość z udka. Do środka wkładamy przygotowany farsz. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować