TRADYCYJNA RYBA PO GRECKU

4.5 (153 ocen)

  • 60 min

MOJE ULUBIONE DANIE RYBNE;)

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    - 1 KG FILETÓW RYBNYCH

    - 3 CEBULE

    - 5-6 WIĘKSZYCH MARCHWI

    - 4 DUŻE PIETRUSZKI

    - 1 MAŁY SELER

    - PRZYPRAWA DO RYB

    - SÓL,PIEPRZ

    - 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO

    - MĄKA PSZENNA DO OPANIEROWANIA RYBY

    - 2 JAJKA

    - OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Tradycyjna ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. RYBĘ OPRUSZAMY PRZYPRAWĄ,TNIEMY NA MAŁE KAWAŁKI.OBTACZAMY W MĄCE,NASTĘPNIE W ROZTRZEPANYM JAJKU Z DODATKIEM SOLI.SMAŻYMY NA ZŁOTY KOLOR.


    WARZYWA TRZEMY NA GRUBYCH OCZKACH TARTKI,CEBULĘ TNIEMY W PIÓRKA.KAŻDE OSOBNO PODDUSZAMY NA NIEWIELKIEJ ILOŚCI OLEJU,DOPRAWIAMY LEKKO DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.

    ŁĄCZYMY WSZYSTKIE I DODAJEMY ŁYŻKĘ KONCENTRATU.
  • image-279lbbs 2. POŁOWĘ USMAŻONEJ RYBKI WYKŁADAMY NA PÓŁMISEK.
    NA TO NAKŁADAMY POŁOWĘ PODDUSZONYCH WARZYW.
    POWTARZAMY JESZCZE JEDNĄ WARSTWĄ RYBY I WARZYW NA WIERZCHU.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować