Tort z kremem milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KREM
1.Batoniki pokruszyć
2. Do rondelka wlać śmietanke i pokruszone batony .
3. Mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia jeżeli zostana małe kawałki to przecisnać przez sitko .
4. Odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na cała noc.
5. Następnego dnia dodać serek mascarpone i wymiksowac i na kładać na biszkopty .
2.BISZKOPT:
Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier puder cały czas ucierając przy pomocy miksera. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mikser ustawić na wolne obroty, stopniowo dodawać mąkę, miksując do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Masę wylać do średniej tortownicy nasmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułką.
3.Piekarnik rozgrzać początkowo do 160 stopni C, piec około 15 minut do momentu, aż ciasto podrośnie, a następnie zwiększyć temperaturę do około 180- 200 stopni C i piec kolejne 15 minut. Po upieczeniu, pozostawić przez kilka minut w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Następnie wyjąć z formy, ułożyć na drewnianej desce, wystudzić i użyć do przygotowani tortu. Smacznego!!!
4.DEKORACJA :
2 op.Pałeczek zielonych -posypka
1 op.posypki czekoladowej
3 auta kupione w sklepie
mozna uzyc kokosu np. do pasów bądz lin oddzielających jezdnie
Komentarze