Porzeczkowa fantazja z masą serową

4.5 (164 ocen)

Zrobiłam go na moje 30-te urodziny. Inny niż wszystkie jakie do tej pory jadłam, ale smaczny.

Składniki:

  • CIASTO:
    125 dag masła
    1 op cukru wanilinowego
    200 dag cukru
    3 jajka
    szczypta soli
    25 dag mąki
    2 łyżki kakao
    120 dag porzeczek (mogą być mrożone)
    1łyżeczka sody
    1 łyżeczka octu
    200 ml maślanki

    MASA:
    400 dag twarogu
    200 ml śmietanki 30%
    1 zagęsnik do śmietany (fix)
    1 cukier wanilinowy
    50 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery

Porzeczkowa fantazja z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort porzeczkowy z masą serową 1. Ciasto:
    Masło utrzej z cukrem i cukrem wanilinowym. Wbić jajka i ucierać dalej. Potem dodać przesiana mąkę, szczyptę soli, kakao. Wymieszać dokładnie, po czym dodać maślankę i rozgniecione widelcem porzeczki. Masę połączyć z sodą rozmieszaną z octem. Ciasto przelać do tortownicy i piec w 180 stopniach przez ok 60 minut.
  • tort porzeczkowy z masą serową 2. Krem serowy:
    Zimny twaróg zmielić w maszynce.Połączyć go z cukrem i cukrem wanilinowym. Śmietankę ubić z usztywniaczem. Do śmietany dodać masę twarogową. Dokładnie wymieszać
  • 3. Schłodzone ciasto przekroić na pół. Blaty przełożyć masą twarogową. Dekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa serowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować