• Porzeczkowa fantazja z masą serową

    Dodane przez: adamonika

  • Zrobiłam go na moje 30-te urodziny. Inny niż wszystkie jakie do tej pory jadłam, ale smaczny.

  • Składniki

    CIASTO:
    125 dag masła
    1 op cukru wanilinowego
    200 dag cukru
    3 jajka
    szczypta soli
    25 dag mąki
    2 łyżki kakao
    120 dag porzeczek (mogą być mrożone)
    1łyżeczka sody
    1 łyżeczka octu
    200 ml maślanki

    MASA:
    400 dag twarogu
    200 ml śmietanki 30%
    1 zagęsnik do śmietany (fix)
    1 cukier wanilinowy
    50 dag cukru

  • Sposób przygotowania

    1.
    tort porzeczkowy z masą serową - krok 1

    Ciasto: Masło utrzej z cukrem i cukrem wanilinowym. Wbić jajka i ucierać dalej. Potem dodać przesiana mąkę, szczyptę soli, kakao. Wymieszać dokładnie, po czym dodać maślankę i rozgniecione widelcem porzeczki. Masę połączyć z sodą rozmieszaną z octem. Ciasto przelać do tortownicy i piec w 180 stopniach przez ok 60 minut.

    2.
    tort porzeczkowy z masą serową - krok 2

    Krem serowy: Zimny twaróg zmielić w maszynce.Połączyć go z cukrem i cukrem wanilinowym. Śmietankę ubić z usztywniaczem. Do śmietany dodać masę twarogową. Dokładnie wymieszać

    3.

    Schłodzone ciasto przekroić na pół. Blaty przełożyć masą twarogową. Dekorować.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, tort, masa serowa, na słodko, ciasta, tort porzeczkowy
  • 0 komentarzy

Dodane przez: adamonika

adamonika 221

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-01-08T14:27:48+01:00

566 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »