tort pietrowy dla moich tesciow na 30 rocznice slubu ;)
3 godz.
Składniki:
2 biszkopty (ja pieke sama ale mozna tez kupic) jeden duzy jeden mniejszy
barwnik rozowy
3 smietanki kremowki 30% po 500ml
3 szklanki cukru pudru
3 cukry waniliowe
750g serka mascarpone
ozdoby do dekoracji
mozna dodac oplatek jadalny na gore (zamowilam na alegro)
orzechy,kawa sypana zapazona w szklance wody,adwokat
1.z podanych skladnikow robimy krem,1/3 kremu odlewamy do innego naczynia do reszty dodajemy kieliszek adwokatu,a do pozostalej skruszone orzechy i kawe.
Wiekszy biszkopt przekladamy kremem adwokatowym i przykrywamy tez boki,na gore kladziemy drugi biszkopt nasaczony kawa i przelozonym kremem kawowo-orzechowym.
Dekorujemy wedle uznania i wyobrazni ;)
2.oplatek zamowilam na alegro,a ozdoby zrobilam z masy z pianek marshamallow ;)
Porady
Pracochlonny,ale jak ktos to kocha robic to sama przyjemnosc ;) Tesciom sie bardzo podobal
Komentarze