tort pietrowy

4.5 (155 ocen)

  • 3 godz.

tort pietrowy dla moich tesciow na 30 rocznice slubu ;)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 biszkopty (ja pieke sama ale mozna tez kupic) jeden duzy jeden mniejszy
    barwnik rozowy
    3 smietanki kremowki 30% po 500ml
    3 szklanki cukru pudru
    3 cukry waniliowe
    750g serka mascarpone
    ozdoby do dekoracji
    mozna dodac oplatek jadalny na gore (zamowilam na alegro)
    orzechy,kawa sypana zapazona w szklance wody,adwokat
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort pietrowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych skladnikow robimy krem,1/3 kremu odlewamy do innego naczynia do reszty dodajemy kieliszek adwokatu,a do pozostalej skruszone orzechy i kawe.
    Wiekszy biszkopt przekladamy kremem adwokatowym i przykrywamy tez boki,na gore kladziemy drugi biszkopt nasaczony kawa i przelozonym kremem kawowo-orzechowym.
    Dekorujemy wedle uznania i wyobrazni ;)
  • 2. oplatek zamowilam na alegro,a ozdoby zrobilam z masy z pianek marshamallow ;)

Porady

Pracochlonny,ale jak ktos to kocha robic to sama przyjemnosc ;) Tesciom sie bardzo podobal

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować