Ciasteczka Wiedenskie Mokka

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszne kruche cisteczka z migdalami ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 120g czekolady deserowej
    200g miekkiego masla
    6 lyzek cukru pudru
    2 lyzki moznej kawy
    szklanka maki pszennej
    5 lyzek maki kukurydzianej
    migdaly

Ciasteczka wiedenskie mokka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. zrobic ciasto: maslo utrzec z cukrem pudrem na krem,dodac roztopiona I wystudzona czekolade,ucierac kilka minut,potem wlac kawe,ucierac az sie wszystkie skladniki polacza.
    Nastepnie dodac obie maki,wymieszac.
    Za pomoca szprycy "wyrobic" ciasteczka I na srodek powbijac migdaly.
    Piec 15min 190 stopni.

Porady

Ciastka mozna polac czekolada. Mozna tez cale migdaly uzyc ;) z tej porcji wyszlo mi 42 ciasteczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy