Tort hiszpański z owocami.

4.5 (158 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Uwielbiam patrzeć jak moja rodzina zjada ze smakiem, to co przygotowałam. Taki torcik świetnie smakuje, więc wszyscy bardzo go chwalą.

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • • 30dag okrągłych biszkoptów
    • Szklanka soku pomarańczowego
    • 50dag malin
    • 3-4 kiwi
    • 4-5 brzoskwiń
    • Na krem:
    • 1/2 litra kremówki
    • 2 szklanki mleka
    • 6 żółtek
    • ½ szklanki cukru
    • Op. cukru waniliowego

Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort hiszpański z owocami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mleko zagotować i gorące małymi porcjami wlewać do utartych żółtek, cały czas mieszając. Masę wstawić do większego naczynia z wrzątkiem i ubijać, aż zgęstnieje (nie dopuścić do zagotowania). Krem odstawić do ostudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem waniliowym, połowę wymieszać z kremem.
  • 2. Owoce oczyścić, pokroić w plasterki (maliny na pół).
  • 3. Biszkopty skropić sokiem pomarańczowym.
  • 4. Na dużym talerzu ułożyć okrągły spód z biszkoptów, posmarować kremem i obłożyć owocami. Ułożyć następną warstwę biszkoptów, przykryć kremem i owocami. Powtarzać tak, aż do wyczerpania składników.
  • 5. Gotowy tort posmarować resztą ubitej kremówki, udekorować owocami i wstawić do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować