Tort brzoskwiniowy

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny tort brzoskwiniowy

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt orzechowy:
    5 dag mielonych orzechów
    4 jajka
    8 dag cukru
    5 dag mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Biszkopt kokosowy:
    6 białek 1/2 szkl. cukru
    15 dag kokosu
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    1 puszka brzoskiń
    1 margaryna
    6 żółtek
    1/2 budyniu śmietankowego
    1 łyżka maki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 2 cienkie biszkopty orzechowe.

    Biszkopt kokosowy:
    Białka ubić z cukrem, wymieszać kokos, dodać mąkę z proszkiem.

    Krem;
    odlać sok z owoców, jeśli nie będzie całej szklanki, dodać i ugotować budyń z łyżką maki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać. do masy dodać drobno pokrojone owoce.

    biszkopt orzechowy- krem-biszkopt kokosowy- krem- biszkopt orzechowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować