Tort koparka

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Ucieszy każdego chłopca.

  • 45 min

Składniki:

  • Rarafaello
    Biszkopt:
    6 jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl mąki
    1 łyzeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    0,5 l śmietany kremowki
    2 śnieżki
    2 opakowania kokosu
    2 opakowania migdałów
    2 białe czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort koparka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt;
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać kilka kropli soku z cytryny, dodac cukier , żółtka, mąke z proszkiem do pieczenia. piec przez ok. 30 min., w temp. 180 C.

    Masa:
    Śmietanę ubić, dodać śnieżki i dalej ubijać, dodać roztopione wcześniej ostygłe czekolady i dalej ubijać, potem dosypać migdały i 1,5 torebki kokosu mieszać łyżką i wyłożyć na biszkopt, masę posypać resztą kokosu.

Porady

Aby wyciąć tort, najlepiej upiec drugi biszkopt i przykryć górę placka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować