Tilapia na warzywach

0 (0 ocen)

Zdrowo i smacznie

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    - 4 filety ryby tilapia (mrożona)
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - kawałek pora

    Składnik dodatkowy:

    - 1 cebula

    Składniki robocze:

    - 2 łyżki oleju do warzyw + do smażenia ryby
    - sól
    - pieprz ziołowy
    - jajko do obtoczenia
    - bułka tarta do obtoczenia
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - 1 szklanka wody

    Dekoracja:

    - szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tilapia na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tilapie rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody, posolić. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchew, seler, pietruszkę obieramy i kroimy w słupki, por również kroimy w słupki.
    Do mniejszego garnka wlewamy olej, dodajemy cebulę, chwilkę smażymy i dodajemy warzywa podlewamy szklanką wody i dusimy do miękkości. W razie potrzeby podlewamy wodą. Jak warzywa będą już miękkie to dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz ziołowy i zagotowujemy.
    Gorące warzywa układamy na talerzu, na to gorącą rybkę. Dekorujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować