Tatar z wędzonego łososia i kawioru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ nacinamy w kratkę i usuwamy go za pomocą łyżki. Drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Zielonego ogórka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy i odstawiamy. Koperek drobno siekamy. Z ogórków odlewamy nadmiar wody, dodajemy koperek i oliwę. Mieszamy. Na talerzach stawiamy ringi. Na spód układamy awokado, następnie łososia, którego skrapiamy sokiem z cytryny i zielonego ogórka. Na ogórka ponownie dajemy łososia, na którego nakładamy kremowy serek. Na wierzch dajemy kawior. Dekorujemy koperkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Danie wstawiamy do lodówki. Przed podaniem skrapiamy sosem sojowym i zdejmujemy ringi.
Komentarze