Tatar z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 150 g wędzonego łososia
    - kilka suszonych pomidorów
    - 1 mała cebula czerwona
    - 100 g miękkiego sera koziego np. Petits Chevres
    - 2 łyżeczki czarnego kawioru z gromadnika
    - mały pęczek koperku
    - oliwa z oliwek
    - sok z cytryny
    - szczypta sumaku
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę i suszone pomidory (z zalewy) drobno kroimy. Wędzonego łososia siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, posiekany drobno koperek, a następnie doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz sumakiem i dokładnie mieszamy. Składniki układamy warstwami, kończąc kompozycję na kozim serze pokrytym drobnym kawiorem. Życzę smacznego! :)

Porady

Tatara podajemy z plastrami cytryny oraz świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować