Tarta z wiśniami w kremie z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić do schłodzenia na minimum 30 minut.
Schłodzonym ciastem wyłożyć formę do tarty, ponakuwać spód widelcem i wstawić do lodówki na kolejne 30 minut.
Po wyjęciu wyłożyć ciasto folią alumieniową, wysypać fasolą lub ryżem i piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut, zdjąć folię i obciążenie i piec kolejne 10 minut.
Zmiksować jajka z cukrem. Śmietanę podgrzać w rondelku razem z czekoladą na małym ogniu –ciągle mieszać do rozpuszczenia czekolady (nie doprowadzić do zagotowania). Śmietanę z czekoladą lekko przestudzić, następnie wymieszać z jajkami.
Na podpieczonym spodzie tarty rozkruszyć biszkopty. Wyłożyć wiśnie i zalać kremem. Posypać płatkami migdałów. Piec w temperaturze 70 stopni przez 30 minut.
Komentarze