Talerz obfitości

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prawdziwą pasją gotowanie stało się dla mnie dopiero po ślubie.

Składniki:

  • ok. 40 dag polędwiczki wieprzowej
    sałata lodowa
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    czerwona papryka
    2 pomidory
    cukinia
    czerwona cebula
    10 pieczarek
    olej

    Sos:
    po 10 liści mięty, bazylii i oregano
    2 ząbki czosnku
    15 ml octu winnego
    50 ml oliwy
    łyżeczka musztardy
    łyżka cukru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Talerz obfitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Mieloną paprykę mieszamy z 5 łyżeczkami oleju i polewamy mięso. Chłodzimy 15 minut.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy. Cebulę obieramy. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w paski, cukinię w plastry, pieczarki i pomidory w ósemki, a cebulę w piórka. Sałatę rwiemy na kawałki.
  • 3. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Zioła myjemy, osuszamy i siekamy. Ocet, oliwę i musztardę mieszamy ze 100 ml wody i cukrem. Dodajemy zioła i czosnek. Doprawiamy i mieszamy.
  • 4. Mięso rumienimy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy warzywa (oprócz sałaty i pomidorów). Przykrywamy i dusimy. Gdy warzywa będą
    miękkie, dodajemy pomidory i mieszamy. Danie wykładamy na sałatę i polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować