ŁOSOŚ W CIESCIE

4.5 (159 ocen)

Prosty i szybki obiad,np na piątek:)

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    30dag łososia
    szpinak
    ser feta
    3 ząbki czosnku
    cebula
    pomidor
    oregano
    sól, pieprz
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Łosoś w ciescie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś w cieście 1. Łososia kroimy na 5 kawałków, następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
    Szpinak myjemy, cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle z czosnkiem przecisnietym przez praskę. Dodajemy szpinak i smażymy ok 5 min. Na koniec delikatnie solimy (ze wzgl. na fetę)
  • łosoś w cieście 2. Ciasto francuskie dzielimy na 5 długich pasków. Nakładamy na kazdy brzeg paska ciasta: łosos, szpinak oraz gruby plaster fety. Przykrywamy drugą połową ciasta i zlepiamy brzegi widelcem.
  • łosoś w cieście 3. Górę ciasta nacinamy nożem oraz kładziemy plasterek pomidora.
    Posypujemy oregano i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180st ok 20min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować