Klopsiki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mieszamy z jajkiem,
solą, pieprzem i zmiażdżonym
czosnkiem. Wsypując
bułkę, wyrabiamy na jednolitą
masę. Makaron gotujemy.
2.Marchewki, pietruszki i selera
obieramy i kroimy w słupki.
Podsmażamy na maśle.
3.Na drugiej patelni smażymy
pomidory, rozgniatamy. Wlewamy
bulion i chwilę dusimy.
Sos przecieramy przez sito
i dodajemy włoszczyznę.
4.Ogórki obieramy i kroimy
w słupki. Podsmażamy na
maśle. Przekładamy do sosu.
Dodajemy koncentrat i śmietanę.
Doprawiamy do smaku. Mieszając, dusimy jeszcze
chwilę.
5.Z mięsa formujemy klopsiki.
Obtaczamy w mące i smażymy
na rozgrzanym oleju.
Wkładamy do sosu. Mieszamy.
Podajemy z makaronem.
Komentarze