Szaszłyki z kurczaka inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi myjemy ,osuszamy,kroimy wzdłuż na średnie paski. Papryki : odcinamy górę i dół w jednym miejscu przekrawamy na pół otwieramy jak książkę i również kroimy ma średnie paski. Cukinie; odcinamy końcówki, kroimy na pół i każdą połówkę na długie paski.
Tak pokrojone składniki układamy jedno pod drugim to znaczy: pierś pod piersią papryka czerwona pod papryką cukinia potem znowu pierś potem papryka zielona,cukinia i znowu pierś papryka żółta,cukinia . W tak ułożone składniki wbijamy 4 patyki do szaszłyków i wychodzi nam jeden wielki szaszłyk posypujemy go przyprawami z obu stron i panierujemy jak kotlet w mące, roztrzepanym jajku ,bułce tartej.Smażymy w całości na dużej patelni na bardzo rozgrzanym oleju około 3 -4 minuty z każdej strony.
Po usmażeniu szaszłyk kroimy wzdłuż patyków na cztery części.
Komentarze