Szaszłyk z wątróbki w boczku

4.5 (166 ocen)

  • 15 min

Wątróbka inaczej.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 wątróbek z kurczaka

    8 plastrów boczku

    1 duża cebula

    mąka do obtoczenia wątróbki

    masło do smażenia

    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Szaszłyk z wątróbki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyk z wątróbki w boczku 1. Wątróbkę umyć,oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
  • Szaszłyk z wątróbki w boczku 2. Obtoczyć w mące i położyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Smażyć z każdej strony,zdjąć z patelni i wystudzić.
  • Szaszłyk z wątróbki w boczku 3. Zawinąć w plastry boczku i nabijać na patyki do szaszłyków.(Ja zawijałam podwójną wątróbkę w jeden plaster boczku).
  • Szaszłyk z wątróbki w boczku 4. Na patelni rozgrzać masło włożyć szaszłyk,dać pokrojoną w półplasterki cebulę i smażyć na wolnym ogniu,aż cebula i boczek się zarumienią.
  • Szaszłyk z wątróbki w boczku 5. Podajemy z ziemniakami i dowolną sałatką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować