SWOJSKA PIZZA NA PUSZYSTYM

5 (192 ocen)

  • 60 min

Bardzo sycąca i aromatyczna.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:

    250 g mąki
    125 ml wody
    30 g drożdży
    łyżeczka cukru
    łyżeczka soli
    3 łyżki oliwy

    SOS POMIDOROWY:

    łyżka koncentratu pomidorowego
    250 ml przecieru pomidorowego
    łyżka ziół prowansalskich lub oregano
    ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy
    sól, cukier do smaku

    POZA TYM:

    swojska kiełbasa, cebula, ser
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizza

Swojska pizza na puszystym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić z cukrem do płynności. Dodać wodę i mąkę a na koniec oliwę. Ciasto wyrobić.
  • 2. Ciasto odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce pod przykryciem. W międzyczasie z podanych składników przygotowujemy sos pomidorowy.
  • 3. Ciasto wałkujemy na kształt blachy i przekładamy je do niej. Nakłówamy widelcem w kilku miejscach i wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 300 stopni.
  • 4. W między czasie kroimy w kostkę kiełbasę i cebulę.
  • 5. Gdy ciasto trochę podrośnie i napuszy się wyjmujemy je z piekarnika. Smarujemy pizzę sosem, kładziemy składniki i pieczemy w 300 stopniach 25 minut. Na koniec posypujemy startym serem i pieczemy do jego rozpuszczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Drożdże Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować