Świnkowy tort

0 (0 ocen)

  • 2 min

SZPERAJĄC W INTERNECIE ZOBACZYŁAM I POSTANOWIŁAM SPRÓBOWAĆ SWOICH SIŁ UDAŁO SIĘ

  • 2 min

Składniki:

  • BISZKOPTY upiec dwa biszkopty
    jasny biszkopt (porcja na jedno ciasto):
    5jajek
    1szklanka cukry 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4łyżki oliwy 1łyżki octu
    do drugiego dodać 2łyżki kakao piec ok. 45min w prodziżu
    MASA::
    gotowa masa toffi margaryna
    GLUKOZA: 3łyżki glukozy 3łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody cukier puder
    NASĄCZENIE:przegotowana woda kwasek cytrynowy cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Świnkowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE TORTU: upiec przekoić na pól ciasto jasne.nasączać obficie każdy biszkopt. posmarować masą nie zapominając o górze i bokach tortu
    wykonanie masy: ukręcić masę z margaryną
    WYKONANIE GLUKOZY:
    żelatynę i glukozę rozpuścić w gorącej wodzie. mieszać do rozpuszczenia i wystudzić. na stół wysypać cukier puder. powoli wlewać glukozę i mieszać łyżką na początku a później ręką.dosypując puder zagniatać do uzyskania jednolitej masy. odcinamy. robimy 5 kuleczek małych aby uzyskać kolor dodaję barwniki spożywcze lub barwniki do malowania wielkanocnych jajek.Żółty na słońce zielony na trawę brązowy dodając kakao na buty i dwa czerwone do jednego troszkę barwnika aby powstał delikatny róż na buzię, nos, ręce i nogi a do drugiego więcej czerwonego na sukienkę. reszta zostaje biała do przykrycia ciasta.stół posmarować oliwą aby nie przyklejała się glukoza. rozwałkować cieniutko białą kulkę położyć na tort a następnie wycinać nożem kształty.przykleić na białko ubite z cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować