Surówka z sosem czosnkowym

5 (162 ocen)

  • 15 min

Szybka, pyszna surówka do pieczonych mięs.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty białej
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 ogórka wężowego
    1 pomidor
    1/2 pęczka cebulki dymki

    Na sos:
    3 łyżki jogurtu naturalnego z dodatkiem mascarpone lub typu greckiego (gęsty)
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    cukier


Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z sosem czosnkowym 1. Warzywa wymyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Kapustę drobno poszatkować. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kosteczkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę posiekać.
    Sos: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do czosnku i dodać do jogurtu, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystko dokładnie wymieszać.
    Wszystkie warzywa wymieszać i połączyć z sosem czosnkowym.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować