Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

4.5 (175 ocen)

Surówka jest smaczna i szybka do przyrządzenia. Możemy podać ją do obiadu do drugiego dania. Składniki surówki doskonale się łączą z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • Pół kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1 cebula czerwona
    Pół papryki czerwonej
    Pół papryki zielonej
    Pół papryki żółtej
    Pół pęczka natki pietruszki
    Saszetka sosu czosnkowego z ziołami
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sos czosnkowy Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy kroimy w paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos czosnkowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Surówkę wstawiamy na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować