Sos z podsmażaną cebulką i zrazami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne do ziemniaków albo klusek ziemniaczanych.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    bułka tarta 3 łyżki
    jajko 1 szt
    przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
    woda ok 1/4 szkl
    cebula 1 duża szt
    sos pieczeniowy jasny 2 łyżeczki
    rosół albo woda ok 3 szkl
    sól
    mąka
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z podsmażaną cebulką i zrazami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbić jajko, dodać wodę bułkę tartą i doprawić przyprawami do smaku. Zarobić mięsną masę i formować z niej zraziki i obtaczać w mące.
    Cebulę drobno pokroić i oprószyć obficie mąką, przesmażyć na rozgrzanym oleju i podlać rosołem energicznie mieszając. Dodać sos pieczeniowy albo zagęścić mąką . Doprawić do smaku.
    Przygotowane zraziki obsmażyć na patelni dodać do sosu i chwilę razem dusić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować