sos tatarski

4.5 (184 ocen)

  • 15 min

Pyszny do jajek, wędlin, ryb

  • 15 min

Składniki:


  • ogórki konserwowe
    grzybki marynowane – ja użyłam opieniek, z tymi grzybami smak sosu jest najlepszy ale można użyć innych
    szczypiorek
    śmietana + majonez w takiej samej proporcji, ilość zależy od gęstości sosu jaką chcemy pozyskać.
    łyżeczka musztardy stołowej lub chrzanowej
    sól+pieprz+cukier
    odrobina ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos tatarski

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze śmietaną, majonezem oraz musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą cukru, dodajemy odrobinę ziół prowansalskich. Sos świetnie smakuje nie tylko z jajkami ale również z wędliną, zimnym mięsem, frytkami oraz rybami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować