Sos paprykowo-pomidorowy

4.99 (179 ocen)

Sos stanowi doskonały dodatek do tortilli , kebaba , kanapek i wielu innych mięs . Jest smaczny i szybki .

Składniki:

  • 1 szklanka majonezu

    0,5 szklanki pikantnego ketchupu

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    0,5 łyżeczki ostrej papryki

    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (179 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos paprykowo-pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy majonez , dodajemy ketchupu pikantny , wsypujemy słodką i ostrą paprykę . Mieszamy i doprawiamy do smaku solą . Wszystko ponownie dokładnie mieszamy . Sos wstawiamy do lodówki na godzinę do połączenia się smaków . Jeśli chcemy sos bardziej pikantny to dodajemy więcej słodkiej papryki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować