Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Aksamitny sos paprykowo-pomidorowy sprawdzi się idealnie jako dodatek do gołąbków.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
    750 ml passaty pomidorowej
    1 łyżka masła ghee
    1 pełna łyżka mąki
    100 ml bulionu warzywnego
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pomidorowy

Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków 1. Papryki wkładamy do pieczeniowego rękawa. Zapiekamy 45 minut w 190°C z termoobiegiem. Studzimy, usuwamy skórkę i gniazda nasienne, „wodę” przecedzamy.

    Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy passatę, papryki, dokładnie mieszamy. Studzimy, blendujemy.
    Ponownie wstawiamy na palnik, dodając bulion, zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować