1.Bezy:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier, mąkę, cukier
waniliowy i ocet. Mieszamy na jednolitą gęstą masę. Wkładamy do rękawa cukierniczego.
2.Na papierze do pieczenia rysujemy trójkąty równoboczne. Wyciskamy na nie masę bezową. Wierzch wygładzamy nożem lub silikonową łopatką. Możemy obsypać płatkami migdałowymi i kawą. Suszymy w temperaturze 100-120 stopni C, przy uchylonych drzwiczkach 2-3 godziny.
3.Krem:
Żółtka z cukrem ubijamy w kąpieli wodnej, następnie je studzimy. Masło miksujemy z kawą, mieszamy z ostudzonymi żółtkami i rumem.
4.Wysuszone trójkąty przekładamy kremem kawowym.
Porady
Ciastka można również przełożyć kremem czekoladowym.
Komentarze