Śniadaniowe półwrapsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki dzielimy na połowy. Ziemniaki obieramy, ścieramy wraz z cebulą na tarce o małych oczkach, dodajemy: 1 jajko, mąkę i mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej i smażymy małe, podłużne, grubsze placki (tak żeby trochę wystawał nad połówkę wrapsa, ok. 7cmx5cm), osączamy na ręczniku papierowym i zawijamy w folię aluminiową żeby nie ostygły.
2.Rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy pokrojone w kostkę pieczarki, doprawiamy, solą i pierzem. wykładamy do miseczki. Ponownie rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy jajecznicę z pozostałych jajek, doprawiamy solą i pieprzem. Ewentualne warzywa kroimy na mniejsze części.
3.Połówki placków podgrzewamy. Na środku kładziemy placek ziemniaczany (około 2 cm od dołu), na to łyżkę pieczarek, łyżkę jajecznicy i ewentualne warzywa. Zaokrąglony dół zawijamy do góry i boki składamy do środka. Gotowe!
Komentarze