Śniadaniowe półwrapsy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne i pożywne, dodaję dużo energii na cały poranek i nie tylko!

  • 20 min

Składniki:

  • - opakowanie placków - wraps
    - 3-4 średnie ziemniaki
    - pół średniej cebuli
    - 4-5 jajek
    - 3-4 łyżki mąki
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    - 5-6 pieczarek
    - 2 łyżki masła, olej
    - ewentualnie warzywa (ogórek, pomidor, papryka)
    - pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wrap Placki

Śniadaniowe półwrapsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki dzielimy na połowy. Ziemniaki obieramy, ścieramy wraz z cebulą na tarce o małych oczkach, dodajemy: 1 jajko, mąkę i mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej i smażymy małe, podłużne, grubsze placki (tak żeby trochę wystawał nad połówkę wrapsa, ok. 7cmx5cm), osączamy na ręczniku papierowym i zawijamy w folię aluminiową żeby nie ostygły.
  • 2. Rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy pokrojone w kostkę pieczarki, doprawiamy, solą i pierzem. wykładamy do miseczki. Ponownie rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy jajecznicę z pozostałych jajek, doprawiamy solą i pieprzem. Ewentualne warzywa kroimy na mniejsze części.
  • 3. Połówki placków podgrzewamy. Na środku kładziemy placek ziemniaczany (około 2 cm od dołu), na to łyżkę pieczarek, łyżkę jajecznicy i ewentualne warzywa. Zaokrąglony dół zawijamy do góry i boki składamy do środka. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

4.98 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rogale

To może cię zainteresować