Śledź w sosie majonezowo-musztardowym

4.5 (165 ocen)

Po prostu pycha.Polecam.

Składniki:

  • 7 filetów śledziowych a'la matias
    80 dag. ogórków konserwowych
    15 dag. musztardy
    30 dag. majonezu
    20 dag.śmietany 18% homogenizowanej
    1/2 łyżeczki curry
    2 łyżki białej gorczycy
    sól,pieprz,pieprz ziołowy do smaku
    MARYNATA:
    ----------------
    1l. wody
    4 liście laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
    4 goździki
    4 kulki pieprzu
    1/2 szklanki octu spirytusowego
    1 łyżeczka cukru
    2 średnie cebule obrane i pokrojone w półplasterki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w sosie majonezowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty zagotowujemy w garnku,studzimy.Do marynaty wrzucamy filety śledziowe,odkładamy garnek w chłodne miejsce na 24h.
    Po czasie filety śledziowe wyjmujemy z marynaty,odsączamy,kroimy ukośnie w trzy centymetrowe dzwonki.
    Ogórki kroimy w cienkie plasterki.Majonez mieszamy z musztardą,śmietaną,dodajemy gorczycę,curry,mieszamy.Do majonezu wrzucamy filety śledziowe oraz ogórki wszystko dokładnie mieszamy w misce,doprawiamy do smaku.Śledzie wykładamy na półmiskach,dekorujemy zieloną cebulką i cytryną.SMACZNEGO.
    Śledziki doskonale nadają się jako przekąska na przyjęcia okolicznościowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować