Serowiec z truskawkami

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Bardzo delikatne ciasto serowe, które można piec z każdym rodzajem sezonowych owoców.

  • 50 min

Składniki:

  • • 1/2 kg truskawek
    Ciasto:
    • 250 g masła
    • 5 jajek
    • 50 dkg zmielonego białego sera
    • 2 szklanki mąki
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • szczypta soli
    • 3/4 szklanki cukru
    • 1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Serowiec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowiec z truskawkami 1. • Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę.
    • Dodawać po jednym jajku na przemian z przesianą mąką z proszkiem i serem.
    • Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    • Truskawki powciskać w ciasto miejscem po szypułce do dołu.
    • Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.
    • Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Porady

Równie smaczne jest ze śliwkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować