Sernik z piankami i musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód:Składniki na ciasto zagnieść razem.
Wyłożyć nim równo spód tortownicy.
2.Masa serowa:Na cieście ułożyć pianki.
Ser zmiksować z resztą składników aż powstanie jednolita masa.
Masę wylać na wierzch pianek.
3.Piekarnik rozgrzać do 180 st. piec ciasto ok. 60-80 min.
( Jeśli wierzch zacznie się rumienić ciasto przykryć folią aluminiową)
Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika do ostudzenia.
4.Mus malinowy:Galaretę rozpuścić dokładnie w 300 ml wody , odstawić do lodówki by lekko stężała.
Maliny ( jeśli mrożone uprzednio rozmrozić) zmiksować blenderem , dodać tężejącą galaretkę , wymieszać razem.
Mus przelać na zimne ciasto trzymając je cały czas w tortownicy.
Wstawić do lodówki na 3-4 h a najlepiej na noc do całkowitego stężenia.
Komentarze