Sernik pod słodkim pyłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Przesiane mąkę, proszek, cukier puder posiekać razem z masłem. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 30 – 40 minut. Po tym czasie rozwałkować i przełożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
2.Masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie. Żółtka i całe jajka utrzeć na puszystą pianę dodając partiami cukier puder. Nie przerywając ucierania dodawać na przemian ser i mleko w małych ilościach. Na koniec dodać pozostałe składniki, krótko zmiksować. Masę przelać na ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 60 – 70 minut do zrumienienia. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Zimny sernik posypać cukrem pudrem.
Komentarze