Sernik na zimno z jabłkami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Miał być z nektarynkami, lecz popierając akcję #jedzjabłka powstał eksperymentalnie z jabłkami i bitą śmietaną , ku wielkiemu zaskoczeniu wszystkich , wyszło fantastycznie, połączenie smaków idealne. Spróbujcie , warto:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • okrągłe biszkopty ( mała paczka) lub gotowy blat biszkoptowy
    4 jabłka
    3 galaretki agrestowe + 650 ml wody
    wiaderko sera mielonego (0,5 kg)
    3 serki waniliowe ( 3 x 150 g )
    3 galaretki cytrynowe + 250 ml wody
    400 ml śmietany 30%
    2 śmietan-fixy
    Cukier puder wg smaku ( około 4 łyżki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z jabłkami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xgkotp 1. Przygotowuję tortownicę ( 28cm) Jej dno wykładam biszkoptami.
    Galaretki agrestowe rozpuszczam w 650 ml gorącej , wylewam po łyżce na każdego biszkopta.
  • image-0kkm7m7 2. Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Łączę z agrestową galaretką.
  • image-1e5mtjo 3. Galaretki cytrynowe rozpuszczam w szklance gorącej wody (250 ml ) zostawiam aby całkiem ostygła.
    Ser mielony miksuję, wlewam powoli zimną galaretkę cytrynową i serki waniliowe . Masę wykładam na biszkopty , na masę serową wylewam jabłka w galarecie i wkładam do lodówki w celu stężenia.
  • image-0hvcti5 4. Kremówkę ubijam z cukrem dodając usztywniacz , wykładam na zastygnięty torcik, dekoruję różnokolorowymi posypkami. Wstawiam ponownie do lodówki aby porządnie zastygły warstwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować