Schabowy pieczarkami nadziany

5 (187 ocen)

  • 25 min

Alternatywa dla "zwykłego schabowego", lubię tą wersję podania. Jest łatwe w wykonaniu, nie zabiera dużo czasu, a co najważniejsze, smakuję prawie wszystkim.

  • 25 min

Składniki:

  • schab bez kości - 2 plastry
    sól, pieprz - po 2 szczypty
    olej do smażenia - 2 łyżki
    Farsz:
    pieczarki - 300 gram ,
    cebula - 2 sztuki,
    sól - 1 łyżeczka
    pieprz - 1 łyżeczka
    kucharek - 1 łyżeczka
    olej do smażenia - 1 łyżka
    Panierka:
    bułka tarta - 1 szklanka
    jajka - 2 sztuki
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy pieczarkami nadziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy pieczarki z cebulą 1. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w półksiężyce. Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki, od razu solimy. Gdy wyparują soki z pieczarek dodajemy cebule, pieprz i kucharek. mieszamy i smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.
  • Nedziewamy schab pieczarkami 2. Plastry kotleta rozklepujemy, przyprawiamy i na tak przygotowane kładziemy na połówce każdego przygotowany farsz. "Zamykamy" farsz w środku schabowego możemy pospinać wykałaczkami, lecz nie jest to konieczne.
  • Schab usmażony  - w przekroju 3. Panierujemy schabowego w bułce - jajku i ponownie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju około 4 minut z każdej strony. Podajemy gorące z ziemniakami, frytkami czym lubicie. W moim przypadku na tą chwilę były to odsmażane ziemniaki.

Porady

* W wersji na zimno także jest smaczny pokrojony w plasterki - pycha:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować