Schabowy solidnie nadziany

5 (187 ocen)

  • 30 min

Pyszny obiad ze schabem w roli głównej, tym razem nadziany, tak jak lubimy :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 grube kotlety schabowe bez kości
    farsz:
    100 g boczku wędzonego
    1 średnia cebula
    2 łyżki tartego sera żółtego
    2 łyżki selera w paskach ze słoika
    1/4 szt małej papryki czerwonej
    łyżeczka posiekanego koperku
    sól, pieprz mielony, czosnek granulowany do smaku
    1 rozbełtane jajko
    do panierowania i smażenia :
    1 jajko
    Bułka tarta
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Schabowy solidnie nadziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xm0hsv 1. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, dodać pokrojoną drobno paprykę razem przesmażyć.
    Wymieszać z serem, selerem i koperkiem, doprawić do smaku.
  • image-19k7x0q 2. Grube kotlety przeciąć po szerokości, tak aby powstały podwójne na kształt motyla, wyklepać tłuczkiem, posolić delikatnie, posypać pieprzem, nałożyć na nie farsz.
    Zrolować dokładnie, spiąć wykałaczkami .
  • image-22ohl6d 3. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na gorącym oleju z każdej strony.
    Podać z młodymi ziemniaczkami i sezonową surówką (u mnie wiosenna).
  • image-28rl0t8 4. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Nadzienie Schab Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować