Schab w sosie paprykowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

polecam na obiad schab nieco inaczej -duszony w sosie papykowym -smacznie i aromatycznie...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    1 cebula,
    2 czerwone papryki,
    1 łyzka posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    , czerwona słodka papryka
    szczypta papryki ostrej
    olej
    1 łyżka masła,
    1 łyżeczka tartego chrzanu.
    natka do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab lekko rozbic tłuczkiem chyba ze sa cienkie plasty wiec nie rozbijamy. Posolić i popieprzyć z obu stron. Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Z patelni odlać nadmiar tłuszczu. Mięso zalać wodą, przykryć pokrywką i zagotować. Po zagotowaniu dodać czerwoną słodką paprykę, sól i pieprz oraz łyżeczke tartego chrzanu. Przykryć, dalej dusić .
    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać do schabu.
    Do mięsa dodać również pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
    Podawac np. z gotowanymi ziemniakami, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować