Schab w marynacie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Schab jest bardzo miękki, rozpływa się w ustach. Idealny do obiadu :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    3 jajka
    5 łyżek maki ziemniaczanej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka magii
    1 łyżeczka majeranku
    5-6 ząbków czosnku (zgnieść w prasie )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem wymieszać. Schab pokroić w plastry i włożyć do marynaty na całą noc. Następnego dnia schab obsmażyć na złoty kolor. Włożyć do brytfanki i podlać tłuszczem ze smażenia oraz woda na 2-3 cm. Zapiekać 50 - 60 min w tem 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować