SCHAB W MARYNACIE NA KANAPKI

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

3.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 8 osób

Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdzony przepis na domową wędlinę.

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1,5 g schabu,
    2 czubate łyżki majonezu,
    1 łyżka chrzanu,
    1 łyżka marynaty staropolskiej,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżka wędzonej papryki słodkiej.
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schab w marynacie na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie schabu jest banalnie proste.

    Do miseczki wkładamy majonez, chrzan i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

    Następnie smarujemy schab przygotowaną marynatą.

    Mięso najlepiej jest odstawić na noc.

    Mięso wkładamy do piekarnika na 170 stopni, pieczemy 1,5 godziny. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić schab do całkowitego wystudzenia.

    Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

4.95 (212 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować