Filet z łososia

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mojego łososia smażę owiniętego w folię spożywczą co powoduje że łosoś jest soczysty

  • 15 min

Składniki:

  • Filet z łososia
    Przyprawa do ryb
    Olej rzepakowy
    Folia spożywcza

Filet z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tak zawinięty filet należy położyć na patelnie i smażyć . 1. Fileta przyprawić dowolną przeprawą do ryb . Rozłożyć folię skropić odrobiną oleju, położyć przyprawionego łososia i zawinąć. Na patelnie wlać odrobinę oleju i smażyć, dokładnie 4 min z jednej strony i 4 min z drugiej strony. Ważny jest czas smażenia ponieważ jeśli będziemy smażyć zbyt długo łosoś zrobi się suchy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy