Schab po warszawsku

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealny na przyjęcia. Pięknie się prezentuje i pierwszy znika ze stołu, Można go udekorować owocami, np. brzoskwinią i ananasem.

Składniki:

  • ● 8 plasterków pieczonego schabu
    ● 6 jajek
    ● 3 łyżki chrzanu
    ● 2 łyżki masła śmietankowego
    Galareta:
    ● 300 ml wywaru z warzyw lub wody z przyprawą uniwersalną
    ● 40 g żelatyny
    ● sól, pieprz
    ● kwasek cytrynowy
    ● cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po warszawsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz. Ugotowane
    na twardo jajka obieramy
    i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy miękkie
    masło, chrzan i sól. Farsz nakładamy
    na plastry schabu,
    zwijamy roladki i układamy na
    płaskim półmisku.
  • 2. Żelatynę zalewamy niewielką
    ilością zimnej wody i odstawiamy
    na 15 min. Następnie
    rozpuszczamy w gorącym wywarze
    i studzimy. Wywar doprawiamy
    pieprzem, kwaskiem
    cytrynowym i odrobiną cukru
    i zalewamy schab. Odstawiamy,
    by galareta zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować