Schab po warszawsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny, majerankiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zostawić na kilka godzin w lodówce, następnie włożyć do rękawa, zapiąć klipsami i piec przez 75 minut w 180 C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia. Gdy już ostygnie włożyć go do lodówki ponieważ zimny schab kroi się najlepiej. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i wymieszać z majonezem oraz chrzanem. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ostudzony schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze zrobić głębokie nacięcie uważając aby nie przeciąć schabu do końca. Kieszonki schabu faszerować pastą jajeczną i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem
Komentarze