Schab po warszawsku

4.5 (169 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Schab w połączeniu z pastą jajeczną -chrzanową smakuje rewelacyjnie.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu,
    sól i pieprz,
    6 łyżek majeranku,
    3 łyżki przyprawy do wieprzowiny,
    2 ząbki czosnku,
    5 jajek,
    4 łyżki ostrego chrzanu,
    łyżka majonezu,
    pęczek szczypiorku,
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab po warszawsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny, majerankiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Zostawić na kilka godzin w lodówce, następnie włożyć do rękawa, zapiąć klipsami i piec przez 75 minut w 180 C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia. Gdy już ostygnie włożyć go do lodówki ponieważ zimny schab kroi się najlepiej. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i wymieszać z majonezem oraz chrzanem. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ostudzony schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze zrobić głębokie nacięcie uważając aby nie przeciąć schabu do końca. Kieszonki schabu faszerować pastą jajeczną i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować