Schab nadziewany serem feta

4.5 (141 ocen)

  • 2 godz. 30 min

jest soczysty i pełen smaków

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu środkowego
    czerwona papryka marynowana
    4 łyżeczki zielonego pesto
    150 g fety
    kilka różyczek brokuła
    biała część pora
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego
    sól, piperz, vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Schab nadziewany serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę osączamy z zalewy i kroimy razem z papryką w kostę. Następnie mieszamy z natką, pesto oraz pokrojonym w talarki porem. Dodajemy brokuły Doprawiamy pieprzem.
  • 2. W mięsie za pomocą długiego noża nacinamy kieszeń. Nadziewamy 3/4 farszu, nacięcie zszywamy lub związujemy nicią kuchenną. Resztę farszu lekko rozgniatamy. Tą masą smarujemy mięso, przekładamy do rękawa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. 20 i pieczemy ok 120 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować