1,5 kg schabu środkowego
czerwona papryka marynowana
4 łyżeczki zielonego pesto
150 g fety
kilka różyczek brokuła
biała część pora
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego
sól, piperz, vegeta do smaku
Schab nadziewany serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fetę osączamy z zalewy i kroimy razem z papryką w kostę. Następnie mieszamy z natką, pesto oraz pokrojonym w talarki porem. Dodajemy brokuły Doprawiamy pieprzem.
2.W mięsie za pomocą długiego noża nacinamy kieszeń. Nadziewamy 3/4 farszu, nacięcie zszywamy lub związujemy nicią kuchenną. Resztę farszu lekko rozgniatamy. Tą masą smarujemy mięso, przekładamy do rękawa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. 20 i pieczemy ok 120 min.
Komentarze