Schab faszerowany szpinakiem

5 (170 ocen)

Schab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny!

Składniki:

  • 1 1/2 kg schabu
    200g szpinaku
    1 cebula
    5 pieczarek
    1/2 papryki czerwonej
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab faszerowany szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab w kawałku nacinać wzdłuż, głęboko uważając, aby całkiem go nie przeciąć. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić.
  • 2. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Smażyć wszystko po kolei na patelni, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić, aż cały płyn odparuje.
  • image-1vw9fhs 3. Tak przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować