Sałatka z rukolą, awokado, granatem i dresingiem jogurtowo-pomarańczowym

4.5 (172 ocen)

  • 15 min

Szybka, smaczna sałatka idealna na wiosnę i nie tylko

  • 15 min

Składniki:

  • 100g rukoli
    1 awokado
    1 czerwona cebula
    100g sera pleśniowego
    1 pomarańcza
    ⅓ szkl orzechów włoskich
    ½ granata
    150 ml Jogurtu Naturalnego Gęstego
    Sok z ½ pomarańczy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Sałatka z rukolą, awokado, granatem i dresingiem jogurtowo-pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną i osuszoną rukolę wyłożyłam na półmisek, na sałacie ułożyłam pokrojoną w piórka cebulę, fileciki wykrojone z pomarańczy, pokrojony ser pleśniowy. Z awokado za pomocą okrągłej łyżeczki wykroiłam kulki, które ułożyłam na sałatce. Do jogurtu wlałam wyciśnięty sok z pomarańczy, doprawiałam do smaku solą i pieprzem, dresingiem polałam sałatkę na końcu posypałam ziarenkami granatu oraz orzechami, które wcześniej uprażyłam na suchej patelni. Wyszła smaczna i efektowna sałatka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować