Szybka, smaczna sałatka idealna na wiosnę i nie tylko
15 min
Składniki:
100g rukoli
1 awokado
1 czerwona cebula
100g sera pleśniowego
1 pomarańcza
⅓ szkl orzechów włoskich
½ granata
150 ml Jogurtu Naturalnego Gęstego
Sok z ½ pomarańczy
sól
pieprz
Sałatka z rukolą, awokado, granatem i dresingiem jogurtowo-pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczoną i osuszoną rukolę wyłożyłam na półmisek, na sałacie ułożyłam pokrojoną w piórka cebulę, fileciki wykrojone z pomarańczy, pokrojony ser pleśniowy. Z awokado za pomocą okrągłej łyżeczki wykroiłam kulki, które ułożyłam na sałatce. Do jogurtu wlałam wyciśnięty sok z pomarańczy, doprawiałam do smaku solą i pieprzem, dresingiem polałam sałatkę na końcu posypałam ziarenkami granatu oraz orzechami, które wcześniej uprażyłam na suchej patelni. Wyszła smaczna i efektowna sałatka.
Komentarze