Sałatka z kalarepy i papryki

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrafię sam przygotować wiele potraw, a przy trudniejszych pomaga mi mama. Umiem też ładnie nakryć do stołu.

Składniki:

  • 2 średnie kalarepy
    żółta papryka
    mała cebula
    2 średnie ogórki konserwowe
    pęczek posiekanego koperku
    3 łyżki majonezu
    łyżka chrzanu
    łyżka cukru
    łyżeczka pieprzu ziołowego
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kalarepy i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy myjemy, obieramy i przekrawamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda
    nasienne. Miąższ blanszujemy. Kalarepę i paprykę studzimy. Cebulę obieramy.
  • 2. Kalarepę, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w małą kostkę. Mieszamy z koperkiem.
  • 3. Majonez mieszamy z cukrem, chrzanem, pieprzem ziołowym i solą. Sosem polewamy warzywa. Ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Papryka

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować