Sałatka z kapusty i kalarepy

4.45 (174 ocen)

Uwielbiam robić przetwory. Czasami kombinuje i robię z sałatki z warzyw ,które akurat mam:) Do sałatki z kapusty postanowiłam dodać kalarepkę, wyszło pysznie :)Na zimę do obiadu będzie jak znalazł ;)

Składniki:



  • 1 kapusta biała
    2 marchewki
    1 cebula
    1 papryka
    1 kalarepa

    zalewa:

    1,5 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    pół szklanki octu
    1 łyżki soli


Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Przetwory

Sałatka z kapusty i kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać. Marchew i kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę oczyścić i pokroić w paski.
    Składniki na zalewę zagotować. Sałatkę zalać zalewą w misce i odstawić na godzinę. Sałatkę nakładać do słoików razem z zalewą i zakręcić. Pasteryzować około 8 minut. Odstawić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować