Sałata rzymska na ciepło

4.49 (172 ocen)

  • Dla 2 osób

Nigdy nie przypuszczałam ,że sałata na ciepło może tak dobrze smakować ...a jednak ;)?

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 szt sałata rzymska
    garść swieżo startego parmezanu
    3-4 ząbki czosnku
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata rzymska na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałate rwiemy lub tniemy na drobniejsze kawałki.

    Na patelni smażymy przeciśniete ząbki czosnku aby się lekko zrumieniły (nie za mocno by nie byla oliwa gorzka).

    Czosnek zrumieniony wyciagamy z patelni, na reszcie oliwy smażymy sałate ok:5 minut aby nie była" ciapowata"
    Przekładamy na talerz i posypujemy obficie parmezanem.

    Extra ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować