Marynowana sałata rzymska.

4.5 (154 ocen)

Marynowana sałata rzymska.

Składniki:

  • 2 sałaty rzymskie mini
    sól
    koperek do posypania

    Marynata.
    1 pomarańcza-sok
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marynowana sałata rzymska. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowana sałata rzymska. 1. Składniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego.
    Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki.
    Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować