Marynowana sałata rzymska.

  • wyświetlono: 2758 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Marynowana sałata rzymska.

Składniki

2 sałaty rzymskie mini
sól
koperek do posypania

Marynata.
1 pomarańcza-sok
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowana sałata rzymska.

  • Marynowana sałata rzymska.1. Składniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego.
    Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki.
    Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.

Dodane przez: weronika63

Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem...

Bardzo zdrowa, grecka sałatka zrobiona...

Sałata rzymska z fasolką, serem i dresingiem jogurtowym

Dodane przez: anemon

Sałata rzymska z fasolką, serem i dresingiem...

Tak przygotowaną sałatę można podać,...

Sałatka z sałaty lodowej

Dodane przez: EwaSidor

Sałatka z sałaty lodowej z papryką marynowaną

Sałatka kolacyjna lub do obiadku...

image-1k6pfad

Dodane przez: KORAL

Sałatka z młodej sałaty i marynowanej rzodkiewki

Trochę inne wydanie zwykłej rzodkiewki.

SAŁATA RZYMSKA Z CUKINIĄ I MOZZARELLĄ

Dodane przez: magdzia44448

SAŁATA RZYMSKA Z CUKINIĄ I MOZZARELLĄ

Idealna na lunch, do obiadu i dań...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE